keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Fitness

Heippa taas kaikille pitkästä aikaa! Nyt elvytetään tää blogi takas elävien kirjoihin pienellä mielipidepostauksella Fitness urheiluun liittyen. Otin aiheen sen takia esille, sillä tämä on nykyään paljon pinnalla niin mediassa, kuin ihmisten keskuudessa ja aihe jakaa varmasti mielipiteitä.

Ennen ihannoitiin laihaa ja luista vartaloa. Laskettiin kaloreita ja elettiin pelkillä "rehuilla". Oli hienoo, kun söit päivässä vain yhden täysjyväpatukan ja sait illalla kertoa kaverilles siitä kuinka oot pärjännyt sillä TAAS koko päivän. Käytiin puntarilla ja vahdittiin jokaista grammaa tarkalleen. Ei voitu syödä sitä kunnon itsetekemää kotiruokaa, ku siinä on niin paljon hiilareita. Hienoa?
Nykyään median kautta painotetaan sitä, kuinka terveellistä on syödä hyvin monia aterioita päivässä ja urheilla. Se saa mielen ja elimistön voimaan paljon paremmin! Pinnalle on tullut Fitness-ilmiö, joka aiheuttaa paljon vihaa/positiivisia mielipiteitä ihmisissä. Joidenkin mielestä tämä on turhaa pinnallisuutta ja itsensä kiduttamista syödä kunnolla ja treenata siihen tähdäten, että saat hyvän mielen itsellesi ja tsemppiä muutenkin arkeen.

Mielestäni on jokaisen ihmisen oma asia treenaako salilla vai ei, onko lihaksikas vartalo hienon näköinen vai ei. Kenestäkään se ei tee huonompaa ihmistä, sillä jokaisella on omat mielipiteet asioiden suhteen, luojan kiitos. Eri asia on ruveta muokkaamaan toisen ihmisen mielipiteitä sen takia, että itse olet eri mieltä asiasta, sillä kaikilla on varmasti oma näkemys erilaisiin asioihin.

Itse arvostan suuresti näiden Fitness-urheilijoiden itsekuria ja sitä monenvuoden takaista työtä kun sinne lavalle päästään vihdoin ja viimein astumaan. Varmasti hieno tunne, kun tietää eläneensä asialle monia vuosia ja saavuttaneensa haaveensa. Kovin usein unohdetaan, että tämä on myös urheilulaji samallatavalla kuin jääkiekko ja uinti. Asian eteen pitää kehittää itseään monia vuosia ja tietää se tekniikka. Ei sinne NHL-liigaankaan heti mennä ennen monien vuosien kokemusta. Harva silloinkaan. Välillä vain hymyilyttää, kun moni sanoo vasta vuoden salitreenejen jälkeen, että hän aikoo osallistua fitness-kisoihin puolenvuoden sisällä... :) Tietenkin se on hienoa, että on tavotteita ja tietää mitä haluaa, mutta nykyään nämä kisailutkin ovat nousseet monen ihmisen mieleen heti treenaamisen alettua ja paria treeniblogia seuranneena. 

Ihana Janni Hussi
Minä olen jo kauan käynyt salilla viittä kertaa viikossa ja juoksulenkillä pyrin käymään vähintään kolme kertaa viikossa sen ohella. Muistan sen, kun astuin ensimmäistä kertaa salille ja olin ihan hukassa mitä kaikkea niillä laitteilla oikein pitäisi tehdä. Onneksi ihana ystäväni opasti minut silloin alkuun ja muutama viikko siinäkin meni ennen kuin pääsin kunnolla alkuun edes!
Ja täytyy vielä lisätä tähän se, että en ole koskaan pyrkimässä kisalavoille, sillä mä syön sen pähkinäpussin silloin kun tekee mieli, juon myös sen valkkaripullon silloin kun kavereiden kans lähdetään viihteelle. En jaksa punnita ruokiani tai elää 100% sille yhdelle asialle elämässä vuosia. Pääasia, että olen onnellinen ja saan positiivista energiaa urheilusta!!<3

Huomaa varmasti, että jalkapäivä on mun suosikki! :D
Muistetaan kuitenkin, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja sisäinen kauneus on se tärkein asia, mikä saa näyttämään myös ulkokuoren paremmalta! :)

Mitä mieltä te olette tästä aiheesta? olisin kiitollinen, jos kertoisitte myös omaa näkökulmaa ja mielipiteitä omastakin elämästä tähän liittyen!

4 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että se on jokaisen oma asia kuinka paljon treenaa vai treenaako ollenkaan. Nykyään vaan kovin moni tuntuu vetävän sen "hyvänmaun" rajan yli :)

    Todella hyvin olet saanut reisiin lihakset näkyville! olisi kiva nähdä muunkin kropan kehitystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa! aika usein myös näkee sellaisia tapauksia, jotka vetää kaiken liian yli :)
      Voi kiitos, tarkoitus olisi jossain vaiheessa tänne ottaa lisää kuvia! Loppurutistukset menossa ennen kesää ;)

      Poista
  2. Kivat jalkalihakset sulla! :o

    VastaaPoista